5 sisäurheilulajia perheille kokeiltaviksi talven aikana

Toisinaan talven pakkaset voivat nousta jopa niin korkeiksi, että etenkin pikkulapsiperheissä on vältettävä ulkoilua jonkin aikaa. Myös vallitseva koronaepidemia on pakottanut perheet entistä enemmän kotinsa seinien suojiin, jolloin aika voi alkaa tuntua pitkältä. Löydät tästä artikkelista viisi kivaa ideaa sisäurheilulajeiksi, joita kannattaa kokeilla koko perheen kesken talven aikana.

1. Keilaus

5-sisäurheilulajia-perheille-kokeiltaviksi-talven-aikana-1

Keilaamista voi aivan hyvin harrastaa myös kotona! Kaupoista löytyy kivoja valmiita keilasettejä, mutta tarvittaessa oikeiden keilojen sijaan voi käyttää vaikkapa tyhjiä maitotölkkejä ja kotoa löytyvää palloa. Vaihtelua peliin voi vuoda vaihtamalla pallon vaikkapa hernepussiin. Hernepusseja on helppo ommella itsekin ja ne voi täyttää kuivatuilla herneillä.

2. Ilmapallolentis

5-sisäurheilulajia-perheille-kokeiltaviksi-talven-aikana-2

Ilmapallolentis on toinen kiva vaihtoehto. Ellei verkkoa ole mahdollista käyttää sisätiloissa, voi kentän rajaan merkitä vaikkapa lattiaan vedettävällä värillisellä teipillä. Jakakaa joukkueet ja yrittäkää saada pallo pysymään ilmassa mahdollisimman kauan!

3. Temppuradat

5-sisäurheilulajia-perheille-kokeiltaviksi-talven-aikana-3

Kotiin on helppo rakentaa erilaisia temppuratoja, joissa pääsee ryömimään, heittämään vaikkapa palloa maaliin ja tasapainoilemaan esteiden yli tai niiden päällä. Radan kokoaminen vaatii hieman mielikuvitusta ja vaivannäköä, mutta kun rata on valmis, voi hauskanpito alkaa! Käytä radan kokoamiseen vaikkapa tyynyjä, vilttejä, palloja, hyppynarua, lannevannetta ja muita kotoa löytyviä tarvikkeita.

4. Seurapelit

5-sisäurheilulajia-perheille-kokeiltaviksi-talven-aikana-4

Monet vanhanajan seurapelit sopivat hyvin myös sisätiloihin. Kokeile vaikkapa vanhaa hyvän ajan aasinhäntäpeliä, jossa kilpailijat yrittävät vuorotellen kiinnittää pahvisen aasin hännän oikeaan kohtaan. Aasipeli on helppo valmistaa pahvista ja etenkin pikkulapset pitävät pelistä. Muita hyviä sisätiloihin sopivia seurapelivaihtoehtoja ovat esimerkiksi peili ja väri. Näissä peleissä pääsee juuri sopivasti liikkumaan ja tuovat kivaa jännitystä sisällä vietettävään päivään!

5. Kotijumppa

5-sisäurheilulajia-perheille-kokeiltaviksi-talven-aikana-5

Kotijumppa on hyvä vaihtoehto koko perheen yhteiseksi ajanvietteeksi! Hyviä jumppavideoita löytyy esimerkiksi Youtubesta! Varaa jumppatilaan riittävästi tilaa, tarvittavat välineet ja mukavat jumppa-alustat ja kotijumppatuokio voi alkaa!