Talviurheilun terveyshyödyt

Talviurheilu hyödyttää terveyttäsi monin tavoin – niin fyysistä kuin henkistäkin terveyttäsi. Parhaimmillaan talviurheilu hoitaa mieltäsi ja kehoasi kokonaisvaltaisella tavalla. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää huolehtia riittävästä liikunnasta ympäri vuoden.

Syke koholle

Monet talviurheilulajit ovat oivallisia nostamaan sykettä ja tuomaan haasteita lihaskunnolle. Tämä auttaa pitämään muun muassa sydämen terveyttä yllä. Esimerkiksi lumikenkäily on oivallinen, mutta kenties hieman vähemmän tunnettu laji, joka auttaa nostamaan sykettä ja haastamaan lihaksia. Oletko jo kokeillut lumikenkäilyä?

Talviurheilun-terveyshyödyt-1

Säännöllinen liikkuminen on kaiken A ja O

Jotta liikunnasta saataisiin mahdollisimman suuret terveyshyödyt, on säännöllinen liikkuminen kaiken A ja O. Juuri tästä syystä onkin tärkeää löytää itselle mieluinen laji, jonka pariin tekee mieli palata kerta toisensa jälkeen. Etenkin talvella sää voi toisinaan olla sen verran kylmä ja viimainen, ettei ulos välttämättä tee mieli mennä. Tällöin mieleinen laji voi houkutella ulkoilemaan silloinkin, kun sää ei ole ihan optimaalinen. Toinen vaihtoehto on kokeilla säännöllisesti uusia lajeja, mikä tekee liikunnan harrastamisesta mielekästä ja vaihtelevaa. Tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä löytää yhtä mieleisintä lajia, vaan ajatuksena on pikemminkin kokeilla monenlaisia lajeja, joiden parissa viihtyy ja jotka innostavat liikkumaan säännöllisesti. Säännöllinen ja monipuolinen liikunta auttaa pitämään kehon kunnossa ja mielen vireänä.

Stressi pois

Ulkoileminen talvisessa luonnossa auttaa vähentämään stressiä ja tukee siten kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Luonnossa on helppo unohtaa arjen murheet ja liikkuminen sekä kunnon kohoaminen tapahtuvat kuin itsestään. Fyysinen liikunta auttaa karistamaan psyykkisiä murheita ja upea luonto tukee tätä. Monia lajeja voi myös harrastaa hyvän ystävän tai vaikkapa naapurin kanssa. Näin saa samalla seuraa, mikä voi auttaa vähentämään yksinäisyyden tunnetta. Esimerkiksi retkiluistelu on laji, jota suositellaan harrastamaan kaverin tai kavereiden kanssa, sillä tällöin luisteluretkistä tulee turvallisempia kuin taitettaessa matkaa yksin. Monien harrastusten parista löytyy helposti myös samanhenkistä seuraa, jonka kanssa voi jakaa ajatuksia ja kokemuksia omasta lempilajista.