Missä voi kokeilla vaihtoehtoisia talviurheilulajeja?

Tässä artikkelissa esitellään hieman harvinaisempia, vaihtoehtoisia, talviurheilulajeja ja kerrotaan, missä niitä voi päästä kokeilemaan. Toivomme, että vinkkimme inspiroivat sinua kokeilemaan jotakin ihan uutta ja tuomaan tätä kautta talveesi uudenlaista sisältöä. Oletko valmis kokemaan jotakin ihan uutta?

Lumikenkäily ja liukulumikenkäily

Missä-voi-kokeilla-vaihtoehtoisia-talviurheilulajeja-1

Lumikenkäily on laji, jota ihan jokainen ei ole kokeillut! Siinä on kuitenkin monia hyviä puolia, joiden ansiosta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ensinnäkin se nostaa kivasti sykettä. Toiseksi se tarjoaa haastetta lihaksille. Ja kolmanneksi se on tosi hauskaa! Jos haluat viedä lumikenkäilyn vielä ihan uudelle tasolle ja kokeilla jotakin ihan uutta, kokeile liukulumikenkäiluä! Liukulumikenkäily tuntuu olleen tänä talvena erityisen suosittua, sillä liukulumikenkien uutisoitiin loppuvan kaupoista. Perinteistä lumikenkäilyä pääsee kokeilemaan esimerkiksi Vuokatissa, eikä omien lumikenkien ostaminen ole välttämätöntä, sillä niitä vuokrataan monin paikoin. Omilla lumikengillä pääsee tosin tarpomaan hankeen missä vain, missä on riittävä umpihanki.

Avantouinti

Missä-voi-kokeilla-vaihtoehtoisia-talviurheilulajeja-2

Avantouinti hirvittää monia, mutta lajille löytyy myös vannoutuneita kannattajia. Lajilla on perusterveelle monia terveyshyötyjä, joten avantoon pulahtamista kannattaa harkita jo tästä syystä. Avantouinnin on todettu luultavasti edistävän ruskean, terveydelle hyödyllisen, rasvan syntymistä. Se voi auttaa tukemaan metabolista terveyttä ja kuluttamaan energiaa. Moni avantouimari on sitä mieltä, että olo on euforisen hyvä avannosta noustaessa. Hyvänolontunteen aiheuttaa dopamiini, jota vapautuu elimistöön, kun henkilö ui avannossa. Harrastus onkin erityisen virkistävä – ja kukapa meistä ei tarvitsisi silloin tällöin pientä piristysruisketta? Avantouintia pääsee kokeilemaan talvisin esimerkiksi Helsingin Löylyssä.

Fat Bike -pyöräily talvella

Missä-voi-kokeilla-vaihtoehtoisia-talviurheilulajeja-3

Fat Bike eli läskipyörä on juuri nyt erityisen suosittu menopeli! Moni on varmasti jo ehtinyt kokeillakin näitä suosittuja läskipyöriä. Tiesitkö, että sillä voi pyöräillä aivan hyvin myös talvella? Talvista Fat Bike -pyöräilyä pääsee kokeilemaan esimerkiksi Vuokatissa, josta löytyy talvisin noin 13 kilometriä pitkä Fat Bike -reitti. Läskipyörät antavatkin kyytiä läskille myös talviaikaan ja tarjoavat oivallisen tilaisuuden nauttia talvisesta luonnosta miellyttävällä tavalla!