Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon valittaessa urheiluareenaa?

Urheiluareenan valitseminen saattaa tuntua haastavalta, sillä Suomesta löytyy useita upeat puitteet tarjoavia areenoita. Löydät tästä artikkelista kuitenkin muutamia hyviä vinkkejä mahdollisimman optimaalisen areenan valitsemiseksi juuri sinulle!

Etäisyys

Millaisia-asioita-kannattaa-ottaa-huomioon-valittaessa-urheiluareenaa-1

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on areenan etäisyys kotoasi. Jos mielestäsi paras mahdollinen areena sijaitsee pitkän ajomatkan päässä, kannattaa harkita voisiko jokin toinen areena olla tilanteessasi kuitenkin parempi. Pitkät ajomatkat jokaisen harjoituskerran jälkeen ja ennen harjoituskertoja käyvät pidemmän päälle raskaiksi ja ajan voisi käyttää tehokkaamminkin. Usein kannattaakin tutustua ensimmäiseksi oman lähialueen areenoihin ja muihin harjoituspaikkoihin. Niiden joukosta voi löytää helmiä. Näin voi säästää harkkoihin kulkemiseen käytetyssä ajassa. Jos tavoitteena on lajin huippu, kenties jopa MM-taso, ei aikaa ole hukattavaksi!

Valmennus

Millaisia-asioita-kannattaa-ottaa-huomioon-valittaessa-urheiluareenaa-2

Toisaalta oma harjoittelupaikka kannattaa valita siellä tarjottavan valmennuksen tason mukaan. Omia harjoituksia ja treenejä voi hyvin pitää lähimmässä mahdollisessa treenipaikassa, josta löytyy tärkeimmät harjoittelussa tarvittavat välineet, mutta hyvän valmennuksen perässä voi olla mielekästä matkustaa hieman kauemmaskin. On tärkeää, että valmentajan ja valmennettavan kemia toimii ja että valmentaja ymmärtää valmennettavansa tarpeet! Yleensä paras valmennus on keskittynyt Suomen arvostetuimpiin urheilukeskuksiin. Lajin seuroista kannattaa kysellä erilaisia vaihtoehtoja.

Kustannukset

Millaisia-asioita-kannattaa-ottaa-huomioon-valittaessa-urheiluareenaa-3

Urheilijan elämä ei välttämättä ole taloudellisesti kovin helppoa, jolloin areenan ja muiden harjoittelupaikkojen valintaan saattaa vaikuttaa suuresti monenlaiset kustannukset. Esimerkiksi urheilutarvikkeiden ja -vaatteiden myynnin kerrotaan romahtaneen, mikä voi osaltaan kertoa siitä, että monissa urheilevissa perheissä eletään juuri nyt taloudellisesti tiukkoja aikoja. Varmista siis etukäteen mitä harjoittelu valitsemassasi kohteessa maksaa ja kuinka paljon rahaa sinulla kuluu kohteeseen kuljettaessa. Onko kuluissa mahdollista säästää esimerkiksi liittymällä asianmukaiseen seuraan?

Palvelut

Millaisia-asioita-kannattaa-ottaa-huomioon-valittaessa-urheiluareenaa-4

Kannattaa etukäteen selvittää millaisia palveluita valitsemasi areena tai sen lähialueet tarjoavat. Esimerkiksi hyvä terveellistä ruokaa tarjoava ravintola areenalla tai sen läheisyydessä voi lisätä areenan houkuttelevuutta. Rankan treenin jälkeen on mukava rentoutua terveellisen ruoka-annoksen ääressä!