Kaipaatko hengähdystaukoa talviurheilusta?

Laskettelu reissu Lappiin saattaa olla monien suomalaisten vuosittaisissa matkasuunnitelmissa. Suurin osa meistä taitaa monet erilaiset talviurheilulajit, oli kyseessä sitten hiihtäminen, luistelu, tai vaikka lumilautailu. Mikään ei ole sen suomalaisempaa kuin viettää päivä rinteessä, ja illalla saunoen. Kuitenkin silloin tällöin tarvitsemme hiukan hengähdystaukoa, vaikka muu seurueemme jatkaisi vielä mielellään.

Voitkin antaa muiden jatkaa urheilemista, ja ottaa itse tauon. Kiitos älypuhelimien ja internetin, voit päästä tekemään mitä vain, milloin vain haluat. Jos vaikka tarvitset laskin toimintoa nopeasti pelatessasi pelejä, voit löytää sen helposti puhelimellasi.

Lomalle matkatessasi on kuitenkin hyvin mahdollista, että haluat myös tauon puhelimen käytöstä. Vaikka ne ovat hyvin käytännöllisiä, helpottaen elämäämme paljonkin, silloin tällöin on hyvä siirtää katseesi pienestä ruudusta pois.

Klassiset pöytäpelit

Monien meistä lomaperinteisiin kuuluu myös pelien pelaaminen, oli kyseessä sitten Trivial Pursuit pelin pelaaminen perheen kesken, tai korttien pelaaminen illalla ystävien kanssa. Voitkin ottaa tästä hyödyn, ja viihdyttää itseäsi muiden vielä pitäen hauskaa rinteessä.

Kaikista klassista pöytäpeleistä klassisin vaihtoehto on ehdottomasti shakki. Sillä on todella pitkät juuret historiassa, mikä johtuu sen varsin yksinkertaisista säännöistä yhdistyen lukemattomiin erilaisiin mahdollisuuksiin. Shakkia voidaan pelata myös yksin. Jos mökissäsi sattuu olemaan shakkilauta, voit pelata sitä vuoro vuoron perään, itseäsi vastaan. Tämä onkin loistava tapa myös kehittää taitojasi, ennen kuin haastat ketään muuta pelaamaan.

Kaikissa mökeissä ei kuitenkaan ole saatavilla shakkilautaa, mutta korttipakka löytyy aivan varmasti. Voitkin käyttää sitä hyväksesi pelataksesi erilaisia pasianssipelejä. Niissä pelaat korttipakkaa ja aikaa vastaan, joten sinun ei tarvitse miettiä peliseurasta ollenkaan.

Valitse mukava kirja luettavaksi

Jos haluat siirtää mielesi kokonaan pois mökistä, etkä haastaa sitä erilaisilla peleillä, on hyvä idea lukea mielenkiintoista kirjaa. Tähän kannattaakin varautua etukäteen. Jos sinulla on hyvä, mielenkiintoinen kirja mielessä, pakkaa se yksinkertaisesti mukaan. Näin voit varautua tylsiin hetkiin varmasti.

Tätä keinoa voit käyttää, jos todellakin haluat lukea jotain viihdyttävää fiktiivistä kirjaa, tai ehkäpä oppia jotain uutta. Nykyään on useita, upeasti kirjoitettuja, vaihtoehtoja, joita lukemalla oppiminen tapahtuu luonnollisesti. Se onkin loistava keino avartaaksesi maailmankuvaasi ilman, että lähdet mökistä minnekään.

Rentoudu musiikkia kuunnellen tai elokuvaa katsellen

Tuntuuko sinusta siltä, että lähiaikoina elämäsi on ollut hyvin kiireistä ja stressaavaa? Se saattaa olla niin vaikuttava tunne, että edes saunominen ei riitä rentouttamaan sinua. Siinä tapauksessa on loistava idea luoda itsellesi hyvin rentouttava kokemus mökissä.

Jos sinulla on käytössä Spotify, tai vastaava ohjelma, voit kuunnella rentouttavaa musiikkia tai podcastia, samalla kun rentoudut sohvalla. Sinne on lajiteltu jopa omia soittolistoja, joiden tehtävä on vain rentouttaa sinua. Vastaavasti, voit ottaa tästä yksinolosta hyödyn, ja katsoa lempielokuvasi. Voit olla varma, että stressisi ja huolesi unohtuvat hetkessä!