Padel: Aloittelijan opas

Padel on mailalaji, joka muistuttaa tennistä, mutta jota pelataan kahden hengen joukkueissa, ei yksin- tai nelinpelissä. Peliä pelataan pienemmällä kentällä, jossa on seinät, ja pelaajat käyttävät mailoja mailojen sijaan. Padel on suosittu urheilulaji Euroopassa ja Etelä-Amerikassa, ja sen suosio kasvaa pikkuhiljaa myös koko maailmassa.

 

Jos aiot kokeilla padelia tai olet vain utelias urheilusta, lue kaikki, mitä sinun tulee tietää padelista.

 

Kuinka pelata Padel

Padelia voidaan pelata joko sisällä tai ulkona, vaikka useimmat kilpailupelit pelataan sisätiloissa kovalla kentällä. Kenttä itsessään on pienempi kuin tenniskenttä, sen pituus on 20 metriä ja leveys 10 metriä. Myös seinät ovat tuomioistuimen kahdella puolella; nämä voivat olla joko kiinteitä seiniä tai verkkoja.

 

Tunne säännöt

Peliä pelataan kahdella pelaajalla kussakin joukkueessa käyttäen padel maila. Mela on samanlainen kuin tennismaila, mutta pienempi ja ilman kieliä. Jokainen pelaaja syöttää kaksi pistettä peräkkäin, ja sitten syöttäjä vaihtaa kentän toiselle puolelle. Pisteet kerätään kuten tenniksessä, ja ensimmäisenä 4 pistettä saavuttanut joukkue voittaa pelin. Jos tulos on 3-3, jokainen joukkue saa yhden pisteen lisää; ensimmäinen joukkue, joka saavuttaa 5 pistettä, voittaa pelin.

 

Padel voidaan pelata joko kaksinpelinä tai nelinpelinä; Kilpailupelit ovat kuitenkin aina tuplapelejä. Nelinpelissä yksi pelaaja seisoo kentän etuosassa lähellä verkkoa, kun taas hänen kumppaninsa seisoo kentän takana. Tämä antaa jokaiselle joukkueelle mahdollisuuden kattaa enemmän maata ja tuottaa jännittäviä rallia!

 

Onko Padel oikea minulle?

Padel on loistava urheilulaji kaikenikäisille ja -tasoisille. Koska sitä voi pelata sekä sisällä että ulkona, se on ympärivuotinen urheilulaji, josta voi nauttia säällä kuin säällä. Padel on myös suhteellisen helppo oppia; vaikka et olisi koskaan ennen pelannut, voit oppia perusasiat muutaman harjoituskierroksen jälkeen.

Onko Padel yleensä kallis urheilulaji?

Vaikka on totta, että padel voi olla kallis urheilulaji, sen ei tarvitse olla. On monia tapoja pelata padelia pienellä budjetilla, ja urheilu on itse asiassa melko edullinen verrattuna muihin lajeihin, kuten tennikseen tai golfiin. Esimerkiksi hyvälaatuisen padelmailan voi ostaa alle 100 dollarilla ja kunnollisen padel-kenkäparin alle 50 dollarilla. Lisäksi julkisissa puistoissa ja virkistystiloissa on monia ilmaisia ​​tai edullisia padelkenttiä. Tämän seurauksena Padel on edullinen urheilulaji, joka on kaikkien saatavilla.

Voinko pelata Padelia talvella?

Kuten jo totesimme, padelia voi pelata ympäri vuoden, sekä sisällä että ulkona. Jos kuitenkin asut alueella, jolla on kylmät talvet, kannattaa ehkä pitää kiinni sisäkentistä, jotta sinun ei tarvitse uskaltaa sääolosuhteita vastaan!

Miten saan sen paremmaksi?

Paras tapa parantaa padel-peliäsi on harjoitella, harjoitella, harjoitella! Lisäksi saatavilla on useita opetuskirjoja ja videoita, jotka voivat opettaa sinulle oikeat tekniikat lyöntiin, jalkatyöskentelyyn ja strategiaan. Lopuksi ryhmä- tai yksityistuntien ottaminen pätevältä padel-ohjaajalta on erinomainen tapa parantaa taitojasi ja oppia uusia tekniikoita.

 

Padel on loistava mailalaji kaiken ikäisille ja -tasoisille, josta voit nauttia ankarimmallakin talvella. Jos etsit hauskaa tapaa treenata ja tavata uusia ihmisiä, padel voi olla oikea valinta sinulle! Kokeile jo tänään!