Mielenkiintoisimmat talviurheilulajit vedonlyöjän silmin

Säät jälleen viilenevät ja kohta saadaan taas raapia autoa lumen alta ajokuntoon. Talven tuleminen ei tarvitse tarkoittaa vain kylmyyttä ja pimeyttä, vaan talvessa voi nähdä myös paljon positiivista. Vaikka et ehkä suhtautuisikaan talveen samalla innolla, kuin lapsi lunta nähdessään, elämä on parempaa, kun opit nauttimaan myös talvesta.

Myös vedonlyöjille talvi tuo paljon mielenkiintoista pelattavaa. Talviurheilulajeja ei ole ehkä yhtä paljon kuin kesäurheilulajeja, mutta pelattavaa silti riittää. Kaiken lisäksi Suomi menestyy hyvin useissa talviurheilulajeissa, joten kansainvälisissäkin kisoissa riittää jännitettävää ihan suomalaisittainkin tarkasteltuna.

 

Vedonlyöntiin nopeasti tutuksi

Vedonlyönti on nykyisin helppoa erilaisten vedonlyöntisivustojen kautta. Voit lyödä vetoa mistä tahansa talvilajistakin hiihdosta jääkiekkoon ja curlingista pujotteluun. Tärkeintä on löytää hyvämaineinen vedonlyöntisivusto, joka tarjoaa parhaat kertoimet. Monet sivustot ovat tarjolla jo suomen kielellä.

Jos olet uusi vedonlyöjä, kannattaa tutustua myös vedonlyöntivihjeisiin ennen kuin laitat vetoja kiinni. Vedonlyöntivihjeissä kerrotaan paljon hyödyllistä tietoa, joita ottaa huomioon järkevämpien vetojen tekemiseksi. Pitkällä tähtäimellä pelaajan on hyvä oppia löytämään ylikertoimia, joiden avulla voittoja voi saada useammin tai suurempina summina, kuin mihin normaalit vedonlyöjät pystyvät. Useat maksuttomat sivustot tarjoavat vinkkejä vedonlyöntiin netissä.

 

Jääkiekossa riittää kohteita

Jääkiekko on yksi suosituimmista talviurheilulajeista maailmanlaajuisesti, joista lyödään myös vetoa. Valittavana on runsaasti pelejä sekä kotimaan Liigasta ja Mestiksestä, että myös SHL:stä, CHL:stä ja NHL:stä. Netin vedonlyöntisivustojen kautta pääset eri maiden sarjoihin (alempia sarjoja myöten) kiinni.

Suomen miesten maajoukkue on menestynyt viime vuosina hyvin, tuliaisina muun muassa MM-kultaa ja Olympia kultaa. Oikeastaan paremmin ei olisi voinut viime vuosina mennyt. Kanada-cup on vielä voittamatta, mutta kun se ensi kerran järjestetään, on Ahot, Barkovit ja Heiskaset parhaassa peliässä, joten cupin voittaminen ei tule olemaan mahdotonta.

Myös maajoukkuepeleistä pääsee lyömään vetoa, muun muassa pitkävetoa ja tulosvetoa. Monella suomalaisella penkkiurheilijalla on paljon tietämystä MM-kisoista ja eri maiden kyvyistä, joten MM-pelien veikkaaminen on siinä mielessä järkevämpää, kuin itselle vieraan sarjan tulosten veikkaaminen.

 

Niskanen on luonut hiihtobuumin

Moni varmaan 10 vuotta sitten oli sitä mieltä, että suomalaiset eivät tule koskaan, tai ainakaan pitkiin aikoihin, pärjäämään enää hiihdossa. Lahden 2001 tapahtumien jälkeen suomalaiset ovat alkaneet hiihtämään varmasti puhtaammin, kuin monen muun maan hiihtäjät. Ja monen asiantuntijan mukaan kansainvälisessä hiihdossa ei voi pärjätä vain puuron voimalla.

Kaikesta huolimatta naisissa Kaisa Mäkäräinen ja Krista Pärnäkoski ovat menestyneet upeasti sukset jalassaan. Mäkäräinen on jo lopettanut uransa ampumahiihdossa, mutta hiihdossa naisilla on tällä hetkellä hyvin vahva porukka laittaa taistelemaan jopa viestikullasta.

Kirkkain tähti viime vuosina hiihdossa on ollut kuitenkin Iivo Niskanen, joka on onnistunut nappaamaan sekä MM- että Olympiakultaa viime vuosina. Hiihto on erittäin rankka laji ammattilaistasolla, mikä nostaa saavutuksen arvoa verrattuna joihinkin lajeihin, joissa ei mennä ihan maksimirajoilla.

Sekä kansainvälisistä että kotimaan hiihtokisoista löytyy mielenkiintoisia kohteita myös vedonlyöjille. Hiihtokisoja ei ole yhtä tiheään, kuin esimerkiksi jääkiekkopelejä, mutta ne tarjoavat silti vedonlyöjien talveen paljon piristystä. Hiihdossa moni hiihtäjä pärjää kisasta toiseen, mutta vedonlyöjä voi hyödyntää viime hetken tietoa esimerkiksi hiihtäjän flunssasta.

 

Sisälajit

Talvella pelataan monen lajin sarjakautta myös sisätiloissa. Suomessa mielenkiintoa on viime vuosina varsinkin Lauri Markkasen myötä koripallo. Koripallo tarjoaa jääkiekon tapaan paljon otteluita, joten vedonlyöjällä riittää tekemistä. Koripallossa mielenkiintoinen tapa veikata on myös niin sanotut over/under-vedot. Niissä voit veikata molempien joukkueiden yhteenlaskettua pistemäärää ja sitä, tuleeko ottelussa pisteitä yli vai alle annetun luvun.