Katsele DAZN-suoratoistopalvelua VPN-yhteyden avulla

“Urheilun Netflix” -nimen saanut suoratoistopalvelu DAZN on vihdoin saapunut myös Suomeen. Palvelussa pystyy katselemaan erilaisia urheilulajeja livenä, eikä urheilun ystävä näin jää paitsi hienoista hetkistä. DAZN on tunnettu varsinkin nyrkkeilyliigoistaan, jotka ovat USA:ssa erittäin suosittuja. Palvelun käyttöön ei tarvitse kaapelitelevisiota ja VPN-yhteyden avulla ulkomaistenkin liigojen seuraaminen onnistuu.

DAZN-palvelun suosio on kasvanut vuodesta 2016 lähtien

DAZN-palvelu julkaistiin vuonna 2016 ja siitä lähtien palvelun suosio on kasvanut valtavasti. Palvelussa pystyy katselemaan laadukkaita urheilulähetyksiä livenä. Näin pääsee mukaan kansainvälisiin urheilutapahtumiin, vaikka itse ei pystyisikään tulemaan paikan päälle. Suoratoistopalvelusta joutuu maksamaan luonnollisesti pienen summan joko kuukausittain tai vuosittain, mutta toisaalta vastapalveluna saa laadukkaita urheilun livelähetyksiä.

DAZN palvelussa seurataan paljon erityisesti nyrkkeilyä, sillä palvelulla on erityissopimuksia suosittujen nyrkkeilyliigojen kanssa. Esimerkiksi Golden Boy Promotions ja Matchroom Boxing USA ovat striimanneet otteluitaan DAZN-palvelussa.

Lisäksi palvelussa on myös muita suosittuja urheilulajeja, kuten jalkapallo, koripallo, amerikkalainen jalkapallo, jääkiekko sekä formula 1. Erityisesti Englannin valioliiga, NBA ja NHL ovat seurattuja urheiluliigoja.

DAZN-palvelu kuitenkin rajoittaa urheilulajien katselua sen mukaan, missä maassa palvelua katsoo. Koska iso osa liigoista on USA:ssa, on Yhdysvalloissa katselevilla automaattisesti suurempi valikoima erilaisia liigoja ja lajeja. Jos ei kuitenkaan asu USA:ssa, voi hyödyntää VPN-yhteyttä, johon tutustummekin seuraavaksi.

Miksi DAZN-palvelun katseluun kannattaa hyödyntää VPN-yhteyttä?

VPN-yhteys on monelle tuttu palvelu, jonka avulla pystyy vaihtamaan verkkosijaintiaan ja pysymään anonyymina surffatessaan netissä. VPN-yhteydestä on kuitenkin paljon hyötyä myös silloin, kun käyttää suoratoistopalveluita. Käyttäjä voi vaihtaa VPN-palvelimen sijainnin mihin tahansa maailman kolkkaan ja pystyy näin katselemaan suosikkiliigojaan esimerkiksi USA:ssa. DAZN ei estä VPN-yhteyden käyttöä, mikä on ongelma joidenkin muiden suoratoistopalveluiden tapauksessa.

VPN-palvelu on hyödyllinen myös internet-yhteyden nopeuden kannalta. Jos on valinnut käyttöönsä laadukkaan VPN-palvelun, toimii yhteys vähintään yhtä nopeasti tai jopa nopeammin kuin tavallinen internet-yhteys. Koska urheilun suoratoisto kuluttaa valtavasti energiaa ja internet-palveluntarjoajan resursseja, välillä asiakkaiden laajakaistaa rajoitetaan. Tämä saattaa kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti katselukokemukseen, sillä yhteys tökkii tai kuvanlaatu on huono. VPN-palvelulla pystyy piilottamaan toimintansa netissä, jolloin internet-yritys ei saa tietää, mihin verkkoyhteyttä käytetään. Näin nopeatahtisten urheiluotteluiden katsominen onnistuu mahdollisimman mutkattomasti.

Kannattaa löytää sellainen VPN-palvelu, joka tarjoaa myös ilmaisen kokeilun. On parempi varmistaa, että yhteys toimii mahdollisimman nopeasti, ja että palvelu on laadukasta.

Miten suoratoisto DAZN-palvelussa onnistuu?

Jos haluaa käyttää DAZN-palvelua esimerkiksi suositun NHL-liigan seuraamiseen, on tietenkin tutustuttava palvelun toimintaan. Ensinnäkin käyttäjän on valittava itselleen sopiva tilaus. Palvelusta voi maksaa joko kuukausittain tai vuosittain. Jos tietää jo valmiiksi, että haluaa katsella vain tietyn urheilutapahtuman, on tietysti parempi valita kuukausitilaus. Toisaalta, jos on erittäin aktiivinen urheilun seuraaja jo valmiiksi ja tietää, että tulee katselemaan palvelun urheilutapahtumia viikoittain, on vuosittainen tilaus parempi vaihtoehto.

Kun on rekisteröitynyt palveluun ja on yhdistänyt VPN-yhteyden kohdemaahan, voi aloittaa palvelun urheilusisältöjen katselun. DAZN- palvelussa on ohjelmakalenteri, jonka sisältöön kannattaa tutustua. Näin voi laittaa suosikkiliigojensa livelähetykset muistiin. Moni urheilua seuraava tykkää katsella otteluita mieluummin livelähetyksessä, sillä tällöin jännittävään tapahtumaan pääsee paremmin mukaan. Toki otteluita voi katsella myös jälkikäteen, jos liveottelua ei ehtinyt nähdä.

DAZN-palvelussa eri urheilulajit on jaettu kategorioihin, joten ei pitäisi olla hankalaa löytää suosikkilajiaan. Itse katselu on erittäin helppoa ja se onnistuu vain yhdellä klikkauksella.

Suoratoistoon ei nykyään enää tarvita kaapelitelevisiota

Erilaiset urheilun suoratoistopalvelut ovat nykyään suosiossa, sillä harva oikeastaan enää ostaa televisiota. Varsinkin nuoret seuraavat urheilua suoratoistopalveluissa, sillä se on yksinkertaisesti helpompaa ja halvempaa. Urheilua on perinteisesti seurattu television suorissa lähetyksissä, mutta DAZN ja monet muut suoratoistopalvelut ovat tulleet muuttamaan tämän.

Jos ostaakin television, on se yleensä äly-TV, jonka pystyy yhdistämään myös DAZN-suoratoistopalveluun. Urheilun katsomiseen ei tarvitse enää virittää kaapelitelevisiota, vaan riittää, että on toimiva verkkoyhteys ja VPN-palvelin.

Suoratoisto onnistuu monilla eri laitteilla

Kuten jo tuli mainittua, suoratoistopalvelun käyttö onnistuu esimerkiksi älytelevisiolla. Ei kuitenkaan haittaa, jos tällaista televisiota ei ole, sillä palvelu toimii loistavasti tavallisella tietokoneellakin. Jos on kiireinen ihminen tai on vaikkapa matkoilla, voi palvelun urheilusisältöjä katsella myös nykyaikaisella älypuhelimella. Puhelimen tehon ja näytön on oltava riittävän hyvä parhaan katselukokemuksen takaamiseksi.

Urheilua voi siis seurata missä tahansa onkaan menossa. Moni ottaa kannettavan tietokoneen mukaan esimerkiksi mökille, jotta voi katsella vaikkapa urheilusisältöä.

Urheilun parissa viihtyy ja rentoutuu

DAZN-palvelun parissa on mukavaa ottaa rennosti ja sukeltaa urheilun jännittävään maailmaan. Varsinkin talvisin oleskellaan mieluummin sisällä, jolloin on hyvä hetki tutustua suosikkiurheilulajiinsa. Esimerkiksi NHL-liigassa pelaa monia suomalaisiakin pelaajia ja voi olla kiinnostavaa seurata heidän etenemistään muiden kovien pelaajien rinnalla. Perheenjäsenet ja ystävät voi kutsua mukaan katselemaan hienoja otteluita, niin kaikki pääsevät osaksi urheilun iloa.

Yhteenveto

Urheilun suoratoisto ei ole koskaan ollut näin helppoa. DAZN-suoratoistopalvelusta pystyy katselemaan eri urheiluliigoja laidasta laitaan. Ei siis ole väliä, kiinnostaako nyrkkeily, jääkiekko vai jalkapallo, tästä palvelusta löytää kaikkea.

Aikaisemmin urheilun rakastajat eivät voineet unelmoidakaan USA:n urheiluliigojen ja –otteluiden seuraamisesta. Nykyään ulkomaisia liigoja pystyy katselemaan VPN-yhteyden avulla Suomestakin käsin. VPN-yhteys varmistaa myös sen, ettei mikään häiritse suoratoistoa, kunhan on valinnut nopean VPN-palvelimen.