Katsele SVT-suoratoistopalvelua VPN-yhteyden avulla

Talvisin tulee pakostikin oleskeltua enemmän sisällä, jolloin tulee katseltua erilaisia ohjelmia suoratoistopalveluista. Monelle suomalaiselle Yle Areena on tuttu suoratoistopalvelu, jossa voi katsella erilaisia sarjoja, elokuvia ja dokumentteja. Moni ei ehkä ole tullut ajatelleeksi, että myös Ruotsin SVT (Sveriges Television) on hyvä palvelu erilaisten ohjelmien katselemiseen. Palvelu ei kuitenkaan toimi, ellei asu Ruotsissa. Tässä artikkelissa tutustutaan siihen, miten SVT-suoratoistopalvelua pystyy käyttämään VPN-yhteyden avulla myös Suomessa asuessaan.

SVT-play on laadukas ja ilmainen suoratoistopalvelu

SVT Play -palvelussa pystyy katselemaan samoja ohjelmia, joita näytetään Ruotsin katsotuimmilla televisiokanavillakin. Näistä pääkanavia ovat SVT1 ja SVT2, joita pystyy seuraamaan suorassa lähetyksessä sekä televisiosta että digitaalisessa suoratoistopalvelussa. Muut SVT erikoiskanavat, kuten SVT24, Kunstkapskanalen ja SVTB. Esimerkiksi SVT24-kanavalta lähetetään uutislähetyksiä sekä ajankohtaisia ohjelmia ja SVTB eli Barnkanalen on lapsille suunnattu kanava.

Mikä on parasta SVT-suoratoistopalvelussa, on se, ettei katselusta joudu maksamaan mitään. Tämä johtuu siitä, että palvelu toimii täysin Ruotsin valtion rahoilla, kuten Suomen Yle Areenakin. Monista muista suoratoistopalveluista, kuten Netflixistä joutuu maksamaan vuosittain pienen summan. Samalla palvelussa pääsee katselemaan monia laadukkaita ohjelmia, joita ei muista palveluista löydy.

Toki suurin osa sisällöstä on ruotsinkielistä, joten ruotsin kielen taidon on oltava tarpeeksi hyvä. Moni suomalainen puhuu kieltä kuitenkin kohtuullisen hyvin, sillä kieltä on tullut opiskeltua vähintäänkin koulun penkillä.

Aikaisemmin SVT-palvelun katselu ei ollut suomalaisille ongelma, sillä palvelua pystyi käyttämään ympäri maailmaa Euroopasta Australiaan. Moni suomalainen on varmasti nähnyt kanavan ohjelmia Yle Fem -kanavalla ja Yle Areenassa. Vuonna 2017 ruotsalaisen televisioyhtiön ohjelmien lähettäminen Suomessa jouduttiin kuitenkin lopettamaan kustannussyistä.

SVT oli varmasti monelle suomalaiselle ja varsinkin ruotsinsuomalaisille tapa pitää yllä ruotsin kielen taitoa. Samalla pystyi seuraamaan laadukkaita ohjelmia, joita ei suomen kanavilta pystynyt katsomaan. Alla perehdytäänkin siihen, miten SVT-palvelua pystyy edelleen katsomaan Suomessa VPN:llä.

VPN-yhteyden pystyy yhdistämään Ruotsiin

Moni on varmasti kuullut siitä, että VPN-yhteyttä on käytetty esimerkiksi Yhdysvalloissa julkaistujen sarjojen ja ohjelmien katseluun. Käyttäjä voi valita palvelun valikoimista myös Ruotsin serverin, jolloin pääsee käyttämään ruotsalaisia suoratoistopalveluita, kuten nimenomaan SVT Play –palvelua. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa, että käytettävä VPN palvelin on optimoitu SVT-suoratoistopalvelua varten, jotta palvelun käyttö onnistuu ongelmitta.

Mitä muita hyötyjä VPN-yhteydestä on?

Se, että VPN-yhteydellä pystyy katselemaan ruotsalaisia ohjelmia SVT-palvelusta, ei ole kuitenkaan ainut hyvä puoli VPN:ssä. VPN-palvelin esimerkiksi estää sen, että internet-palveluntarjoaja asettaisi laajakaistarajoituksia, kun käytät suoratoistopalvelua. Kun katselee ohjelmia verkossa, tulee pakostikin käytettyä enemmän energiaa ja laajakaistaa. VPN piilottaa toimintasi netissä, jolloin ei saada selville, että käytät nettiä suoratoistoon. Jos laajakaistaa supistetaan, saattaa suoratoistopalvelun käyttö tökkiä, mikä vaikuttaa negatiivisesti katselukokemukseen.

Se, mihin VPN alun perin kehitettiin, oli internetin käyttäjän yksityisyyden suojaaminen. Jos siis käyttää julkista verkkoa, pystyy toimintansa piilottamaan esimerkiksi hakkereilta ja muilta ulkopuolisilta toimijoilta. Julkiset verkot esimerkiksi koulussa tai kahviloissa ovat hyvin herkkiä kyberhyökkäyksillä, joilta on tärkeää pyrkiä suojautumaan nykyään.

Voiko SVT estää VPN-yhteyden käytön?

Jos on joskus yrittänyt katsoa esimerkiksi Yle Areenaa VPN-yhteydellä, on saattanut huomata, ettei palvelu hyväksy ohjelmien katsomista, jos ei asu Suomessa. Tämän takia palvelun käyttö on estetty VPN-yhteydellä.

SVT ei ole kuitenkaan asettanut palvelulleen samanlaisia rajoituksia. Jos on valinnut VPN palvelimen, joka on toimiva ja laadukas, onnistuu palvelun käyttö ongelmitta. Tämän takia kannattaa käyttää aikaa hyvän VPN-palvelun valitsemiseen. Yhteys saatetaan estää ainoastaan silloin, jos suoratoistopalvelu havaitsee, ettei VPN-palvelimeen voi luottaa. Tällöin myös oma tietoturvallisuutesi saattaa olla vaarassa. Valitse siis turvallinen ja luotettu palvelin, niin et joudu tukalaan tilanteeseen.

Miten SVT-suoratoistopalvelua katsotaan VPN-yhteydellä?

Kun on löytänyt luotettavan ja nopean VPN-palvelimen, voi aloittaa sisällön katselun SVT Play –palvelussa. Useimmat VPN-palveluntarjoajat mahdollistavat suoratoiston useilla eri laitteilla, oli kyse sitten älytelevisiosta tai kannettavasta tietokoneesta. Myös älypuhelimien ja tablettitietokoneiden käyttö on nykypäivänä selvästi lisääntynyt. Laitteelle on vain ladattava kyseisen palveluntarjoajan sovellus, jotta laitteen datavirta voidaan yhdistää oikeaan serveriin.

Tämän jälkeen yhdistetään VPN-yhteys Ruotsin serveriin ja valitaan sopiva ohjelma tai sarja katseluun. SVT on hyvin monipuolinen palvelu ja ohjelmia voi katsella joko suorana tai jälkikäteen. Palvelusta löytyy kaikkea jännittävistä sarjoista mielenkiintoisiin dokumenttielokuviin. Palvelussa on paljon myös lapsille suunnattua sisältöä, jota voi katsella koko perheen kesken

Pysy perillä Ruotsin menoissa ja rentoudu kotisohvalla

Mikäli sattuu itse olemaan ruotsinkielinen tai tykkää muuten seurata Ruotsin tapahtumia, on SVT luonnollisesti kätevä palvelu. Voi olla hyvä idea katsella elokuvia tai sarjoja sisällä, kun ulkona on liian huono sää laskettelua varten. Mukaan voi kutsua koko perheen ja ystävätkin ja samalla voi harjoitella ruotsin kieltä. Varsinkin, jos asuu Suomen ruotsinkielisillä alueilla, voi olla hyvä idea katsella ohjelmia ruotsiksi vain virkistyksen vuoksi. Näin voi vaikkapa lomalta töihin palatessaan yllättää ruotsinkielisen työkaverinsa puhumalla ruotsia.

Harva jaksaa talvilomalla lukea kirjoja, vaan yleensä on mukavampaa katsella sisältöjä netistä. VPN-yhteys varmistaa sen, että verkkoyhteys pelaa odotetulla tavalla. VPN-yhteyden ansiosta pääsee katsomaan ruotsinkielisiä sisältöjä, joita on kenties ollut ikävä siitä lähtien, kun SVT lopetti ohjelmien toistamisen Suomessa. Ruotsalaisten ohjelmien parissa rentoutuminen ei ole siis hassumpi idea.