Katsele NHL-otteluita netissä VPN-yhteyden avulla

NHL on tuttu jääkiekkosarja kaikille niille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita kyseisestä lajista. Monet kuuluisat suomalaisetkin pelaajat ovat pelanneet tässä sarjassa, jossa kovimmatkin jääkiekkopelaajat laitetaan koetukselle. NHL-sisältöä ei kuitenkaan pysty katsomaan kaikissa maissa, ellei ole yhteydessä USA:n serveriin. Hyvällä VPN-yhteydellä NHL-otteluiden katselu onneksi eri suoratoistopalveluissa

Miksi NHL-sarja on suomalaistenkin keskuudessa seurattu jääkiekkosarja

NHL eli Nationa Hockey League on erittäin seurattu jääkiekkoliiga, joka on maailmassa kaikkein kovatasoisin. NHL-pelit pelataan USA:ssa sekä Kanadassa, mutta joukkueissa pelaa pelaajia ympäri maailmaa. Liigan seuroista 25 on Yhdysvalloista ja vain 7 Kanadasta. Yleensä maajoukkueet lähettävät pelaajia pelaamaan liigassa, sillä näin he pystyvät kehittymään nopeammin.

Vaikka Suomen paikallinenkin liiga on erittäin kovalla tasolla, ei taso ole ihan sama kuin NHL-liigassa. Sinne pääsevät pelaamaan kaikki maailman parhaimmat pelaajat, joten suomalaiset pelaajat pääsevät siellä todella koetukselle. Monet jääkiekon ystävä tykkäävät seurata suomalaisten pelaajien edistymistä tässä kovassa liigassa.

Miksi VPN-yhteys on kätevä työkalu urheilun katsojalle?

VPN-yhteys on hyvä väline, jos haluaa katsella ulkomaista urheilusisältöä, kuten NHL-pelejä monestakin syystä, joihin tutustutaan seuraavaksi.

Suurin osa suoratoistopalveluista rajoittaa urheilusisällön vain tiettyihin maihin. Suomessa ei siis välttämättä voi katsella NHL-pelejä, vaan ainoastaan Euroopan urheilusisältöä. VPN-palvelimen voi kuitenkin yhdistää esimerkiksi USA:n tai Kanadan serveriin. Tällöin suoratoistopalvelu olettaa, että katselija sijaitsee kyseisessä maassa. Näin jääkiekon ystävä voi katsella NHL-sisältöä missä tahansa hän onkaan menossa.

VPN-yhteys varmistaa myös sen, että suoratoistopalvelu toimii odotetulla tavalla. Varsinkin livelähetysten katselu vaatii paljon energiaa ja resursseja internet-palveluntarjoajalta. Yritys saattaa tämän takia asettaa käyttäjälle laajakaistarajoituksia, jolloin internet-yhteys ei ole tarpeeksi nopea suoratoistopalvelun käyttöä varten. Olisi hyvin ikävää, jos jännittävän NHL-ottelun katselu loppuisi surkean yhteyden takia. VPN-palvelin pystyy kuitenkin estämään kaikenlaisten rajoitusten asettamisen, sillä se estää pääsyn käyttäjän datavirtaan. Mitä laadukkaampi VPN-yhteys on kyseessä, sitä nopeammin palvelu yleensä toimii. Voi olla siis hyvä idea käyttää ilmainen kokeilu, joita tarjotaan useimpien VPN-palvelimien testaamiseen.

VPN tekee netinkäytöstäsi myös yksityisempää ja turvallisempaa. Jos suoratoistopalvelua käyttää esimerkiksi julkisessa verkossa, eivät hakkerit pääse käsiksi datavirtaasi.

ESPN-suoratoistopalvelu on suosituin NHL-sisällön striimaaja

Millainen suoratoistopalvelu kannattaisi siis valita NHL-pelien katseluun? ESPN+ on taatusti yksi suosituimmista urheilun katsomiseen käytetyistä suoratoistopalveluista. Palvelussa on laajimmat NHL-sisällöt sekä erilaisia dokumentteja, mikäli haluaa päästä jääkiekko-otteluiden kulissien taakse. Palvelussa on toki paljon sisältöä myös muiden urheilulajien liigoista, jos on kiinnostunut esimerkiksi jalkapallosta, nyrkkeilystä tai jopa e-urheilusta.

ESPN on erittäin laadukas urheilun suoratoistopalvelu, ja jos käyttää vielä nopeaa VPN-yhteyttä, ei otteluiden laadusta joudu nipistämään. Palvelussa lähetetään päivittäin NHL-otteluita livenä ja lisäksi ottelut pystyy katsomaan myös jälkikäteen, mikäli niitä ei ollut aikaa katsella suorassa lähetyksessä.

Koska ESPN on laatupalvelu, joutuu siitä kuitenkin luonnollisesti maksamaan. Hinta riippuu pitkälti siitä, miten pitkäksi aikaa palveluun pystyy sitoutumaan. Jos ei halua sitoutua käyttämään ESPN-suoratoistopalvelua pidemmäksi aikaa, voi valita myös ilmaisen kokeilun. Näin NHL-otteluita pystyy seuraamaan rajoitetun ajan täysin maksutta.

Missä muissa suoratoistopalveluissa NHL-pelien katselu onnistuu?

ESPN ei ole kuitenkaan ainut suoratoistopalvelu, jonka kautta on mahdollista katsella NHL-otteluita. Esimerkiksi fuboTV, Sling TV, Youtube TV sekä Hulu+LiveTV ovat suosittuja urheilun suoratoistoon käytettyjä palveluita. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että käytettävä suoratoistopalvelu mahdollistaa VPN-yhteyden käytön.

Viisaat NHL-pelien seuraajat ovat kenties löytäneet tiensä myös kanadalaisen suoratoistopalvelun pariin. CBC eli Canadian Broadcasting Corporation on täysin ilmainen Kanadan valtion maksama suoratoistopalvelu. Se muistuttaa esimerkiksi Suomen Yle Areenaa, mutta ainoana erona on se, että palvelussa on useita NHL-lähetyksiä. Tietenkään sisällöt eivät ole yhtä monipuolisia kuin esimerkiksi ESPN-suoratoistopalvelussa. Jos haluaa katsoa vain tietyn NHL-ottelun tai –turnauksen, on kuitenkin parempi idea tarkistaa, mikäli lähetys on tarjolla tässä ilmaisessa palvelussa ensin.

CBC toimii Suomessakin, mikäli palvelua katsoo Kanadan serverillä. Käyttäjän pitää vain rekisteröityä palveluun ja voi olla, että siihen tarvitaan myös voimassa oleva kanadalainen postinumero. Laadukasta ja luotettavaa VPN-yhteyttä käytettäessä ei pitäisi tulla ongelmia vastaan.

Jos ESPN on liian kallis palvelu, mutta ei löytänyt katseltavaa CBC-palvelustakaan, on aika siirtyä muiden suoratoistopalveluiden pariin. Esimerkiksi HuluTV tarjoaa urheilusisältöjen lisäksi myös erilaisia suosittuja elokuvia. Mikäli katsoo NHL-otteluiden ohella siis muutakin sisältöä, voi olla hyvä idea rekisteröityä palveluun, joka yhdistää palvelussaan urheilun, elokuvat ja sarjat.

Maksullisiin suoratoistopalveluihin voi saada myös ilmaisen kokeilun eli katselusta ei tarvitse välttämättä edes maksaa.

Otteluita pystyy katsomaan sekä suorassa lähetyksessä että jälkikäteen

Ei ole väliä, tykkääkö NHL-pelejä katsella livenä tai jälkikäteen. Varsinkin ESPN ja CBC lähettävät ottelut myös suorassa lähetyksessä. NHL-otteluiden katsominen livenä on monelle jääkiekon ystävälle ideaalia, sillä näin otteluiden tapahtumiin pääsee eläytymään mukaan. Ottelun katsominen jälkikäteen on joidenkin mielestä jopa tylsää, sillä tuloksen pystyy tarkistamaan netistä. Toisaalta, jos on ollut kiireinen päivä vaikkapa hiihtoladulla, ei ole hassumpi idea katsella vain NHL-otteluiden kohokohdat. Näin näkee kaikkein parhaimmat pelitilanteet ilman, että tarvitsee katsella koko ottelua.

Ota rennosti jääkiekkopelien parissa

NHL-pelien katsominen voi siis olla mukava ja rentouttava harrastus jääkiekosta kiinnostuneelle. Riippumatta siitä, millaisessa palvelussa pelejä katsoo, on VPN-yhteydestä paljon hyötyä. VPN-palvelimen voi yhdistää Kanadan tai USA:n serveriin, jolloin pääsee käsiksi näiden maiden NHL-sisältöihin.