Katsele NFL-sisältöä netissä VPN-yhteyden avulla

NFL ei ole kaikille suomalaisille tuttu urheiluliiga, mutta kyseessä on Yhdysvaltojen suosituin amerikkalaisen jalkapallon liiga. Koska laji on USA:ssa luonnollisesti erittäin suosittu, pelaavat liigassa maailman parhaimmat amerikkalaisen jalkapallon tähdet. Jos NFL-sisällön katselu Suomessa kiinnostaa, saattaa äkkiä mennä sormi suuhun; suoratoistopalveluiden sisällöt ovat saatavilla vain USA:ssa. Onneksi laadukas VPN-palvelin voi tuoda ratkaisun tilanteeseen. Tässä artikkelissa tutustutaan siihen, miten NFL-pelien katselu onnistuu VPN-yhteyden avulla.

Amerikkalainen jalkapallo on erittäin jännittävä urheilulaji, jota seurata

Amerikkalainen jalkapallo ei ole Suomessa yhtä suosittua kuin esimerkiksi jääkiekko tai muut talviurheilulajit. Suomellakin on oma amerikkalaisen jalkapallon liitto, jonka parissa pelaa useita joukkueita. Taso ei ole kuitenkaan aivan samalla tasolla kuin Yhdysvalloissa, missä laji kuuluu seuratuimpien urheilulajien joukkoon.

Moni urheilun ystävä tykkää tästä huolimatta seurata sitä, miten kovimmat USA:n NFL-liigan joukkueet menestyvät otteluissa. Varsinkin ammattitasolla pelit ovat oikein tiukkoja ja katsojana on hyvin vaikea ennustaa, kumpi joukkue tulee voittamaan.

Miten NFL-liigaa pystyy seuraamaan Suomessa?

Jos on kiinnostunut amerikkalaisesta jalkapallosta, on todennäköisesti tutustunut myös siihen, miten NFL-liigan otteluita pystyy katsomaan nykyään. Vanhoilla Suomessa asuvilla NFL-faneilla saattaa olla jopa kaapelitelevisiossaan kanavia, jotka lähettävät otteluita suorana Yhdysvalloista.

Nykyään harva kuitenkaan enää omistaa perinteistä kaapelitelevisiota, vaan kotona on useimmiten älytelevisio tai televisiota ei ole hankittu ollenkaan. Urheilua voi nykypäivänä seurata myös kannettavalta tietokoneelta, tablettitietokoneelta tai jopa älypuhelimelta. Näin urheilun pystyy ottamaan mukaansa minne tahansa; vaikkapa Lappiin mökille. Tätä varten tarvitaan vain sopiva suoratoistopalvelu ja myös toimiva VPN-yhteys.

Suomalaisena pystyy liittymään asiakkaaksi esimerkiksi ESPN-palveluun, joka on suosittu urheilun suoratoistopalvelu. Jos ei sijaitse USA:ssa, ei voi olla kuitenkaan varma siitä, onko haluttuihin NFL-sisältöihin mahdollista päästä käsiksi. VPN-palvelimen voi yhdistää esimerkiksi New Yorkin serveriin, jolloin pääsee katselemaan USA:n urheilusisältöjä laajemmin.

On kuitenkin olemassa monia erilaisia suoratoistopalveluita, joilla on valikoimissaan NFL-sisältöjä. Niihin tutustummekin seuraavaksi.

Millaisissa suoratoistopalveluissa NFL-sisällöt ovat saatavilla?

Nykyään on olemassa monenlaisia suoratoistopalveluita, jotka tarjoavat sekä urheilusisältöjä että esimerkiksi elokuvia ja sarjoja. Lähes kaikista suoratoistopalveluista voi saada ilmaisen kokeilun, jolloin katselusta ei tarvitse välttämättä edes maksaa, jos aikoo käyttää palvelua rajoitetun ajan. Eri suoratoistopalveluissa tarjotaan kuitenkin erilaisia sisältöjä ja niiden hinnatkin vaihtelevat sisältöjen mukaisesti.

Kenties monipuolisin NFL-liigan suoratoistoon käytettävä palvelu on ESPN+. Tämä suoratoistopalvelu paitsi lähettää otteluita livenä, myös tarjoaa mahdollisuuden päästä joukkueiden kulissien taakse urheiludokumenttien avulla. ESPN+ on kokonaisuudessaan ainoastaan urheilun suoratoistoon käytettävä palvelu, joten se sopii todelliselle urheilun rakastajalle. Palvelusta löytyvät nimittäin myös muut suurimmat urheiluliigat.

Toinen suosittu NFL-liigan katseluun käytettävä suoratoistopalvelu on DAZN. Palvelu on suosittu varsinkin nyrkkeilyn fanien keskuudessa, mutta toisaalta tulevasta live-ohjelmistosta löytyy myös 2021-22 NFL-kausi. Jos NFL-liigaa haluaa seurata DAZN-palvelun kautta, on VPN-yhteys yhdistettävä Kanadan serverin, sillä kyseessä on kanadalainen suoratoistopalvelu.

Myös SlingTV on varsin monipuolinen, mutta hieman tuntemattomampi suoratoistopalvelu. Palvelun kautta pääsee katselemaan suosittuja TV-kanavia, joita ovat esimerkiksi ESPN, Fox ja NBC. Varsinkin ESPN-kanavalta lähetetään usein NFL-otteluita livenä. Samat urheilukanavat löytyvät myös YoutubeTV- ja Hulu-suoratoistopalveluista.

Jos käyttää jo valmiiksi aktiivisesti Amazon Prime Video –suoratoistopalvelua, ei välttämättä tarvitse toista palvelua amerikkalaisen jalkapallon seuraamiseen. Palvelussa ei ole yhtä laajasti NFL-sisältöä kuin esimerkiksi ESPN-palvelussa. Toisaalta ohjelmistossa on Thursday Night Football, joka voi jo riittää suurimpaan NFL-nälkään.

VPN-yhteydestä on hyötyä NFL-otteluiden suoratoistossa

VPN-yhteyden ainut hyvä puoli ei ole ainoastaan se, että sen avulla pääsee katsomaan USA:n urheiluliigoja. Samalla VPN-yhteys estää laajakaistarajoituksia, joita internet-palveluntarjoajat saattavat asettaa asiakkailleen, mikäli he huomaavat, että internet-yhteyttä käytetään suoratoistopalveluiden käyttöön. Ohjelmien suoratoisto nimittäin vaatii enemmän laajakaistaa kuin tavallinen netin surffaaminen. Näin jännittävän NFL-ottelun seuraaminen ei tyssää siihen, että internet-yhteys toimii liian hitaasti.

Tietenkin on tärkeää varmistaa, että käyttää varmasti turvallista ja nopeaa VPN-palvelinta. On olemassa myös huonolaatuisia VPN-palvelimia, jotka eivät toimi odotetulla tavalla suoratoistopalveluita käytettäessä. Voi siis olla hyvä idea kokeilla erilaisia palveluntarjoajia ilmaisten kokeilujen avulla ennen kuin sitoutuu tiettyyn VPN-palvelimeen. Jos haluaa katsella esimerkiksi vain muutaman NFL-ottelun, ei palvelusta siis välttämättä edes tarvitse maksaa.

Pysy perillä NFL-liigan toiminnassa Suomessakin

Vaikka urheilun suoratoistopalvelut tarjoavatkin eri sisältöjä riippuen siitä, missä päin maailmaa katsoja sijaitsee, ei se haittaa. Suomessakin asuva voi yhdistää VPN-palvelimen joko Yhdysvaltojen tai Kanadan serveriin, mikä mahdollistaa pääsyyn amerikkalaisen jalkapallon sisältöihin.

Vaikka NFL ei olekaan mikään perinteinen suomalaisten seuraama urheiluliiga, on kyseessä erittäin mielenkiintoinen ja kovatasoinen urheiluliiga. Suomessakin on niitä, jotka ovat aktiivisia amerikkalaisen jalkapallon parissa tai jopa mukana pelaamassa. Kun seuraa ammattilaisia pelaajia livenä kentällä, oppii itsekin uusia pelitaktiikoita, joita voi hyödyntää kentällä.

Mikään ei ole mukavampaa kuin urheilun parissa rentoutuminen

Urheilun seuraaminen on varsinkin talvisin mukavaa puuhaa, kun rentoutuu pimeinä iltoina. Suomalaiset ovat kyllä kovia ulkoilijoita talvisinkin, mutta joskus on parempi idea vain laittaa aivot narikkaan suosikkiurheilulajinsa parissa. NFL-liigassa käydään päivittäin jännittäviä kamppailuita, joita pystyy seuraamaan suoratoistopalveluista livenä. Vaikka otteluiden katsominen onnistuu myös jälkikäteen, moni NFL-fani tykkää katsella otteluita mieluummin suorassa lähetyksessä.

VPN-yhteyden avulla USA:n NFL otteluita pystyy katselemaan sekä älytelevisiolla ja tietokoneella. Voit siis ottaa urheilun mukaasi, kun lähdet Lappiin rentoutumaan.